آش گندم یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل سادگی، مقوی بودن و طعم دلپذیرش مورد علاقه بسیاری از افراد قرار گرفته است. این غذا از گندم، حبوبات و سبزیجات تهیه میشود و به دلیل وجود گندم، که منبعی غنی از فیبر و مواد مغذی بوده، بسیار مغذی و سالم است. در این مقاله با طرز تهیه آش گندم ۵ نقطه ایران آشنا میشوید.
آش گندم یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل سادگی، مقوی بودن و طعم دلپذیرش مورد علاقه بسیاری از افراد قرار گرفته است. این غذا از گندم، حبوبات و سبزیجات تهیه میشود و به دلیل وجود گندم، که منبعی غنی از فیبر و مواد مغذی بوده، بسیار مغذی و سالم است. در این مقاله با طرز تهیه آش گندم ۵ نقطه ایران آشنا میشوید.
طرز تهیه آش گندم
طرز تهیه آش گندم یزدی
طرز تهیه آش گندم مشهدی
طرز تهیه آش گندم کرمانشاهی
طرز تهیه آش گندم تبریز
طرز تهیه آش گندم همدان
با توجه به ارزش غدایی بالای این آش، ما در این مقاله تصمیم به آمورش آن گرفتیم. در ادامه شما را با طرز تهیه آش گندم شهرهای یزد، مشهد، کرمانشاه، تبریز و همدان آشنا میکنیم.
برای مطالعه بیشتر: آموزش آشپزی
آش گندم یزدی به خاطر داشتن مواد اولیه مقوی برای کودکان بسیار توصیه میشود. مواد اولیه آش گندم ساده یزدی عبارت است از:
مواد اولیه | مقدار |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
دنبه | ۵۰ گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | ۱ عدد درشت |
نخود | ۲ لیوان |
لوبیا چیتی | ۱ لیوان |
بلغور گندم | ۲ لیوان |
عدس | ۱ لیوان |
ادویه | به مقدار کافی |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه آش گندم یزدی
طرز تهیه آش گندم با گوشت یزدی از مراحل زیر تشکیل میشود:
برای مطالعه بیشتر: آش دوغ محلی سرعین
آش گندم مشهدی را طبق این روش و با مواد اولیه تازه بپزید و از خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. آش گندم مشهدی با مواد زیر درست میشود:
مواد لازم | مقدار |
گندم | ۵ لیوان |
بلغور گندم | نصف لیوان |
برنج نیم دانه | نصف لیوان |
نخود | نصف لیوان |
لوبیا قرمز و سفید | نصف لیوان |
عدس و ماش | نصف لیوان |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
روغن | به میزان لازم |
دنده گوسفندی دو تیکه | نیم کیلو |
ادویه+پودر تخم گشنیز | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش گندم مشهد
طرز تهیه آش گندم با گوشت مشهدی عبارت است از:
برای مطالعه بیشتر: آش ترخینه مقوی
آش گندم کرمانشاهی با داشتن نعناع خشک یک طعم تازه و البته لذیذ را به شما میدهد. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه آش گندم کرمانشاهی عبارتند از:
مواد لازم | مقدار |
گندم پوست کنده یا پوست دار | ۳ پیمانه |
نخود | ۱ پیمانه |
لوبیا | ۱ پیمانه |
کشک خشک محلی | ۱ پیمانه |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
نعنای خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
ادویه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش گندم ساده کرمانشاهی
طرز تهیه آش گندم ساده کرمانشاهی به شرح زیر است:
آش گندم تبریز را خیلی ساده و سریع میتوانید درست کنید. به همین خاطر برای دورهمیهای صبحانه و عصرانه مناسب است. مواد اولیه برای تهیه آش گندم تبریز عبارتند از:
مواد لازم | مقدار |
بلغور گندم | ۲۰۰ گرم |
کشک | ۲ پیمانه |
لوبیا | ۵۰ گرم |
نخود | ۵۰ گرم |
عدس | ۵۰ گرم |
پیاز تفت داده شده | نصف پیمانه |
نعناع و سیر داغ | به میزان لازم |
ادویه | به مقدار لازم |
سبزی آش خرد شده (جعفری- تره- گشنیز- اسفناج) | ۲۰۰ گرم |
طرز تهیه آش گندم تبریز
برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه آش جو
گندم همدان یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که در منطقه همدان بسیار محبوب است. در این غذا از گندم و گوشت استفاده میشود و طعم و عطر خاصی دارد. مواد لازم آش گندم با گوشت بدون سبزی همدان شامل:
مواد لازم | مقدار |
گندم | لیوان |
گوشت گوسفند (با استخوان) | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
ادویه | به مقدر لازم |
روغن | به مقدر لازم |
دارچین و زعفران (اختیاری) | به مقدر لازم |
طرز تهیه آش گندم همدان
برای تهیه این آش گندم بدون سبزی به صورت زیر عمل کنید:
جمعبندی
آش گندم به عنوان یک غذای گرم و مقوی در فصول سرد سال، به خصوص در مراسمهای مذهبی و سنتی مانند محرم و رمضان، جایگاه ویژهای دارد. این ترکیب از طعمهای طبیعی و ارزش غذایی بالا، آش گندم را به یک غذای محبوب و مورد پسند تبدیل کرده است. در این مقاله طرز تهیه آش گندم را یاد گرفتید.
۱. در تهیه آش گندم از چه نوع گندمی استفاده کنیم؟
برای تهیه این آش میتوانید از گندم پوستکنده یا بلغور گندم استفاده کنید.
۲. چه سبزیجاتی در آش گندم استفاده میشود؟
جعفری، تره، گشنیز و اسفناج از جمله غذاهایی است که در آش گندم استفاده میشود.
۳. آش گندم را تا چند روز میتوان در یخچال نگهداری کرد؟
آش گندم را میتوانید حداکثر ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0