شما ممکن است حتی همهی علائم پریودی را نیز داشته باشید اما در شروع پریودی شما تاخیر اتفاق بیفتد و ترشحاتی بیرنگ تا سفید را مشاهده کنید. این مورد اغلب آزاردهنده خواهد بود.
بنابراین شما با خود خواهید پرسید چرا پریود نمیشوم و ترشح دارد؟ در حالی که این علائم ممکن است نشاندهنده بارداری باشند، ممکن است نشانههای مشکلات دیگری مانند آندومتریوز و یا فیبروم رحمی نیز باشند. در این مقاله به بررسی علل احتمالی این علائم و راههای تشخیص آنها خواهیم پرداخت.
اگر شما پریود نمیشوید و ترشحات بیشتری از قبل مشاهده میکنید، ممکن است باردار باشید. علائم دیگری که نشاندهنده بارداری هستند عبارتند از:
علاوه بر موارد بالا، علائم زیر نیز میتوانند نشانههایی از بارداری باشند:
اگرچه بارداری یکی از علل رایج عقب افتادن پریود است، اما مشکلات دیگری نیز میتوانند باعث این علائم شوند. در ادامه به برخی از این عوامل اشاره خواهیم کرد:
اندومتریوز زمانی رخ میدهد که بافت داخلی رحم (آندومتر) بهجای اینکه درون رحم رشد کند، در خارج از آن شروع به رشد میکند. این وضعیت میتواند باعث دردهای شکمی و لگنی، خونریزیهای غیرطبیعی، مشکلات ناباروری و درد هنگام رابطه جنسی شود.
بیماری التهابی لگن یک عفونت جدی است که معمولاً زمانی اتفاق میافتد که باکتری از طریق واژن وارد بدن شده و به رحم و اندامهای فوقانی دستگاه تناسلی گسترش مییابد. این بیماری اغلب از طریق تماس جنسی منتقل میشود.
علائم PID شامل ترشحات زیاد و غلیظ، درد لگن، تب، حالت تهوع، استفراغ و اسهال است. این عفونت میتواند باعث بههمریختن نظم پریودها نیز شود.
سندرم تخمدان پلیکیستیک یکی از اختلالات شایع هورمونی در زنان است که میتواند منجر به قاعدگیهای نامنظم، کاهش دفعات پریود یا حتی توقف آن برای مدت طولانی شود.
PCOS یکی از دلایل رایج ناباروری در زنان نیز بهشمار میرود و نیاز به پیگیری و درمان تخصصی دارد.
فیبرومها و پولیپهای رحمی تودههایی غیرسرطانی هستند که درون یا روی دیواره رحم رشد میکنند. این رشدها میتوانند باعث خونریزیهای شدید یا درد در زمان قاعدگی شوند و همچنین موجب نامنظم شدن پریودها گردند.
پیشیائسگی دورهای است که بدن زن بهتدریج تولید هورمون استروژن را کاهش میدهد و خود را برای یائسگی آماده میکند. در این دوران ممکن است با پریودهای نامنظم، گرگرفتگی یا تعریق شبانه مواجه شوید.
سطح بالای استرس میتواند چرخه قاعدگی شما را مختل کند. همچنین، ورزش بیش از حد، کاهش وزن شدید، ابتلا به برخی بیماریها یا اختلالات تغذیهای مثل بیاشتهایی عصبی، میتوانند باعث قطع موقت پریود شوند.
شروع یا قطع مصرف قرصهای ضدبارداری میتواند نظم قاعدگی را تغییر دهد. برخی زنان ممکن است تا شش ماه پس از قطع مصرف این قرصها همچنان پریودهای نامنظم یا حتی پریود نشدن را تجربه کنند. علاوه بر این، بعضی داروها از جمله داروهای ضدافسردگی، استروئیدها یا رقیقکنندههای خون نیز ممکن است بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارند.
برخی مشکلات دیگر نیز میتوانند عامل پریودهای نامنظم باشند. از جمله: سرطان رحم یا دهانه رحم، اختلالات غده هیپوفیز، کمخونی (آنمی)، و بیماریهای مرتبط با تیروئید
اگر شما فکر میکنید که ممکن است باردار باشید، بهترین کار این است که فوراً به پزشک مراجعه کنید و مراقبتهای دوران بارداری را شروع نمایید. همچنین، اگر پریودهای منظم ندارید و علت آن برایتان مشخص نیست، باید به پزشک مراجعه کنید تا آزمایشهایی انجام دهد و علت این اختلالات را شناسایی کند.
همچنین اگر علائم ترشحات غیرطبیعی واژن دارید، مانند:
باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
اگر گرفتگیهای شکم را تجربه میکنید که هیچگاه تسکین نمییابند، درد در یک سمت بدن بیشتر از طرف دیگر است، یا درد همراه با تب یا سایر علائم غیرعادی است، باید فوراً به پزشک خود مراجعه کنید.
عقب افتادن پریود میتواند دلایل مختلفی مانند بارداری، استرس، بیماریهای ، تغییرات هورمونی یا تغییرات سبک زندگی داشته باشد.
بله، افزایش ترشح واژن به رنگ سفید یا زرد میتواند یکی از علائم اولیه بارداری باشد. اما دلایل دیگری هم میتواند داشته باشد.
بله، سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) میتواند باعث پریودهای نامنظم و حتی قطع شدن آنها شود.
بله، استرس شدید میتواند باعث اختلال در عملکرد هورمونها و بینظمی در چرخه قاعدگی شود، که میتواند به تاخیر در پریود یا قطع آن منجر شود.
بله، داروهایی مانند قرصهای ضدبارداری، داروهای ضدافسردگی یا استروئیدها میتوانند بر منظم بودن پریود تأثیر بگذارند و باعث عقب افتادن آن شوند.
ترشح طبیعی معمولاً سفید یا شفاف است و بویی ندارد. اگر رنگ آن تغییر کرده، بوی بدی دارد یا با علائمی مانند خارش و التهاب همراه است، ممکن است نشانه مشکلی باشد.به پزشک مراجعه کنید.
رویا، 30 ساله: “پریودم قطع شد و به دنبال دلایل مختلف گشتم. بعد از مراجعه به پزشک و انجام آزمایشها، فهمیدم که بیماری تخمدان پلیکیستیک (PCOS) باعث این مشکل شده است.
رها، 25 ساله: “من همیشه ترشحات زیادی داشتم، اما وقتی رنگ ترشحاتم تغییر کرد و بوی بدی داشت، به پزشک مراجعه کردم و متوجه شدم که عفونت قارچی دارم. پزشک دارو تجویز کرد و بعد از مدتی همه مشکلات برطرف شد.
شادی، 32 ساله: “مدتی بود که دردهای شدید شکمی و ترشحات غیرعادی داشتم. بعد از مراجعه به پزشک متوجه شدم که دچار اندومتریوز شده ام. پزشک توضیح داد که این بیماری میتواند باعث درد و تغییر در چرخه قاعدگی شود.”
آرزو، 27 ساله: “مدتها بود که پریودم به تأخیر میافتاد و ترشحات بیشتر از حد معمول داشتم. وقتی به پزشک مراجعه کردم، متوجه شدم که استرس زیاد من باعث تغییر در هورمونهایم شده و باعث اختلال در چرخه قاعدگی ام شده است.
پریود نشدن و ترشحات غیرطبیعی واژن میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که از جمله آنها میتوان به بارداری، بیماریهای هورمونی، استرس، اختلالات تخمدانی مانند PCOS و آندومتریوز، بیماریهای التهابی لگن، تغییرات سبک زندگی و مصرف داروها اشاره کرد. در حالی که ترشحات سفید یا زرد ممکن است نشانهای از بارداری باشد، علائم مشابهی میتوانند ناشی از مشکلات دیگر هم باشند.
در صورت مشاهده علائمی مانند تأخیر در پریود، ترشحات غیرطبیعی، دردهای شکمی و دیگر تغییرات فیزیکی، ضروری است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک با انجام آزمایشات لازم میتواند علت اصلی این علائم را شناسایی کرده و درمان مناسب را تجویز کند. همچنین، حفظ سلامت روان و مدیریت استرس میتواند تأثیر زیادی در بهبود سلامت هورمونی و بازگشت به حالت طبیعی چرخه قاعدگی داشته باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0