طرز تهیه آش بلغور گندم به دلیل ترکیبات منحصربهفرد و طعم دلپذیرش محبوبیت زیادی دارد. این آش با استفاده از بلغور گندم و جو، حبوبات، سبزیجات تازه و ادویههای خوشعطر تهیه میشود. بلغور گندم و جو به آش طعم و بافتی خاص میبخشد و همچنین به دلیل ارزش غذایی بالا، از جمله فیبر و پروتئین، به یک گزینه سالم و مغذی تبدیل میشود. علاوهبر این، پخت و آمادهسازی آش بلغور نسبتا ساده است و میتواند به عنوان یک غذای سنتی و خوشمزه در مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی سرو شود. انواع مختلفی از این آش از جمله طرز تهیه آش بلغور تبریز یا طرز تهیه آش بلغور گندم با گوشت وجود دارد. در این مقاله به آموزش طرز تهیه آش بلغور گندم و جو پرداختیم.
طرز تهیه آش بلغور گندم به دلیل ترکیبات منحصربهفرد و طعم دلپذیرش محبوبیت زیادی دارد. این آش با استفاده از بلغور گندم و جو، حبوبات، سبزیجات تازه و ادویههای خوشعطر تهیه میشود. بلغور گندم و جو به آش طعم و بافتی خاص میبخشد و همچنین به دلیل ارزش غذایی بالا، از جمله فیبر و پروتئین، به یک گزینه سالم و مغذی تبدیل میشود. علاوهبر این، پخت و آمادهسازی آش بلغور نسبتا ساده است و میتواند به عنوان یک غذای سنتی و خوشمزه در مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی سرو شود. انواع مختلفی از این آش از جمله طرز تهیه آش بلغور تبریز یا طرز تهیه آش بلغور گندم با گوشت وجود دارد. در این مقاله به آموزش طرز تهیه آش بلغور گندم و جو پرداختیم.
طرز تهیه آش بلغور گندم
مواد لازم
مراحل طرز تهیه آش بلغور گندم
خواص بلغور گندم
طرز تهیه آش بلغور جو
مواد اولیه
مراحل طرز تهیه آش بلغور جو بدون گوشت
خواص بلغور جو دوسر
نکات طرز تهیه آش بلغور ساده
آش بلغور گندم یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با دستورهای مختلف تهیه میشود. برای دیدن طرز تهیۀ آش بلغور ادامه مطلب را دنبال کنید.
مواد لازم در طرز تهیه آش بلغور گندم عبارتند از:
مواد لازم | مقدار |
بلغور گندم | ۲ پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
پیاز | ۵ عدد متوسط |
سیر | ۶ حبه |
نعناع خشک | یک قاشق غذاخوری |
سبزی آش | ۲۰۰ گرم |
ادویه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
غذای نیمه آماده
در زیر به شرح طرز تهیه آش بلغور گندم بدون گوشت میپردازیم.
برای مطالعه بیشتر: سالاد بلغور و نخود
خواص بلغور گندم در طب سنتی عبارتند از:
برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه حلیم گندم
در طرز تهیه آش بلغور جو به مواد اولیه زیر نیاز دارید و باید مراحلی که در ادامه شرح میدهیم را طی کنید.
مواد اولیه طرز تهیه آش بلغور جو به صورت زیر است:
مواد لازم | مقدار |
بلغور جو | ۲ لیوان |
عدس | نصف لیوان |
لوبیا قرمز | نصف لیوان |
نخود | نصف لیوان |
عصاره گوشت یا قلم | به مقدار لازم |
پیاز | ۳ عدد |
ادویه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
سبزی آش | به مقدار لازم |
نعناع خشک | برای تزئین |
کشک | به مقدار لازم |
برای تهیه آش بلغور و عدس به صورت زیر عمل میکنیم:
از جمله خواص بلغور جو دوسر شامل موارد زیر میشود:
این نکات را در زمان تهیه آش بلغور رعایت کنید:
افزایش لعاب: اگر آش لعاب کافی نداشت، یک قاشق غذاخوری آرد را در آب ولرم حل کرده و به آش اضافه کنید.
افزودن عصاره گوشت: برای پر خاصیت کردن آش، عصاره گوشت یا آب قلم را اضافه کنید.
پخت جداگانه حبوبات: حبوبات را جداگانه بپزید تا رنگ آش تیره نشود.
خوشرنگ کردن آش: کمی زردچوبه را در روغن تفت دهید تا رنگ آش بهتر شود.
کاهش نفخ حبوبات: یک خیار با پوست نصفشده را در آب خیس کردن حبوبات بگذارید.
نوع گوشت: از قلوهگاه یا دنده گوسفند برای تهیه آش استفاده کنید.
افزودن آبلیمو:در انتهای تهیه آش، مقداری آبلیمو تازه اضافه کنید تا خوشمزهتر شود.
جمعبندی
پیشنهاد میکنیم آش بلغور گندم و جو را امتحان کنید. این آش به خاطر ترکیب غنی علاوه بر طعم بینظیرش، بسیار مغذی و سالم است. پخت آن نسبتا ساده بوده و میتواند به عنوان یک گزینه خوشمزه و راحت برای وعدههای غذایی روزانه یا مهمانیها مورد استفاده قرار گیرد. این آش از نظر تغذیهای بسیار کامل است و به تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب و کنترل قند خون کمک میکند. طرز تهیه آش بلغور گندم و جو را در این مقاله یاد گرفتید.
۱. برای لعابدار شدن آش جو چه کار کنیم؟
برای لعابدار شدن آش جو یا گندم میتوانید در نیمساعت پایانی پخت آش، مقدار جو پرک به آن اضافه کنید.
۲. سبزی آش جو چیست؟
جعفری، تره، گشنیز و نعنا سبزیهای آش جو است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0