برای افزایش قدرت و سلامت استخوانها و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، علاوه بر مصرف غذاهای مغذی و مکملهای کلسیم و ویتامین D، ترک عادات غذایی ضار بسیار ضروری و حیاتی است. به یاد داشته باشید که پوکی استخوان همانند دیابت یا فشار خون بالا، با رعایت رژیم غذایی مناسب میتوان از آن جلوگیری
برای افزایش قدرت و سلامت استخوانها و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، علاوه بر مصرف غذاهای مغذی و مکملهای کلسیم و ویتامین D، ترک عادات غذایی ضار بسیار ضروری و حیاتی است. به یاد داشته باشید که پوکی استخوان همانند دیابت یا فشار خون بالا، با رعایت رژیم غذایی مناسب میتوان از آن جلوگیری کرد. در ادامه، به شناسایی مواد غذایی ضار برای سلامت استخوان میپردازیم.
با مواد غذایی ضار برای سلامت استخوان آشنا شوید
اگرچه مصرف اسفناج پخته برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید است، اما نوع خام آن به دلیل وجود مادهای به نام اگزالات، مانع جذب کلسیم در بدن میشود.
نوشابههای گازدار علاوه بر این که سرشار از کافئین هستند، به علت حاوی اسید فسفریک و اسید معدنی که از جذب کلسیم جلوگیری میکنند، برای سلامت استخوانها مضر هستند. افرادی که استعداد یا سابقه خانوادگی در برابر پوکی استخوان دارند، باید مصرف نوشابههای گازدار را قطع کنند.
نوشیدن قهوه به مقدار بیش از حد، میتواند جذب کلسیم در بدن را متاثر کند. هر چه مقدار بیشتری کافئین در طول روز مصرف کنیم، بیشترین مقدار کلسیم از طریق ادرار دفع میشود. بنابراین، میزان مصرف کافئین خود را کنترل کنید. اگر عادت به نوشیدن قهوه دارید، بهتر است قهوه را با شیر مصرف کنید.
متأسفانه، مصرف بیش از حد نمک، سالانه منجر به مرگ دو میلیون و سیصد هزار نفر میشود. علاوه بر افزایش خطر بیماریهای قلبی و عروقی، هر چه مقدار نمک بیشتر باشد، مقدار کلسیمی که از طریق ادرار و عرق بدن دفع میشود، افزایش مییابد. همچنین، نمک باعث اسیدی شدن خون میشود و این موضوع ممکن است باعث افزایش احتمال التهاب در بدن شود که برای سلامت مفاصل مضر است. معمولاً در برچسب مواد غذایی، مقدار سدیم (نمک) ذکر میشود.
بدن شما فقط به ۲/۳ گرم نمک در روز نیاز دارد. سه چهارم نمک مصرفی از طریق مواد غذایی فرآوری شده و صنعتی تأمین میشود. غذاهای آماده، سوسیس و کالباس، کنسروها و موارد مشابه دارای مقادیر زیادی نمک هستند و برای سلامتی استخوانها مضر هستند.
به هنگام خرید هر محصول، حتماً برچسب مواد غذایی آن را مطالعه کنید.
مصرف بیش از حد پروتئینهای حیوانی و گوشت، به دلیل آزاد شدن اسیدهایی مانند اسید فسفریک و اسید سولفوریک، باعث تغییر در سطح pH بدن میشود. هر چه سطح pH بدن اسیدیتر باشد، مواد معدنی بیشتری از استخوانها به خارج میرود. برای حفظ تعادل بین اسیدی و قلیایی بدن، باید همراه با مصرف پروتئینهای حیوانی، از غلات و سبزیجات نیز استفاده کنید.
پزشکان توصیه کردهاند که مصرف روزانه ۴۶ گرم پروتئین برای زنان و ۵۶ گرم پروتئین برای مردان مناسب است.
مصرف بیش از حد محصولاتی مانند گوجهفرنگی، سیبزمینی، بادمجان و سایر مواد غذایی التهابزا، منجر به التهاب استخوان و در نهایت تسریع روند ابتلا به پوکی استخوان خواهد شد.
مصرف بعضی از مواد غذایی میتواند باعث افزایش نشانههای آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی در برخی افراد شود. اگر با مصرف بعضی از مواد غذایی دچار آلرژی میشوید، بهتر است این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید تا او با ارائه برنامه غذایی مناسب، به تدریج آن ماده را از رژیم غذاییتان حذف کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0