انگل های پوستی، موجوداتی کنه مانند هستند که در سطحی ترین لایه های پوست زندگی می کنند. این موجودات، تلاش میکنند در پوست حفرههایی ایجاد کنند تا در آنها تخمریزی کرده و به بقای خود ادامه دهند. فعالیتهایی که این انگلها روی پوست انجام میدهند مانند تخمریزی و ایجاد ترشحات، باعث حساسیت و خارش شده
انگل های پوستی، موجوداتی کنه مانند هستند که در سطحی ترین لایه های پوست زندگی می کنند.
این موجودات، تلاش میکنند در پوست حفرههایی ایجاد کنند تا در آنها تخمریزی کرده و به بقای خود ادامه دهند. فعالیتهایی که این انگلها روی پوست انجام میدهند مانند تخمریزی و ایجاد ترشحات، باعث حساسیت و خارش شده و در برخی مواقع زخمهایی که در اثر خاراندن پوست به وجود میآیند، دچار عفونت میشوند.
در این مطلب قصد داریم دو انگل پوستی رایج به نامهای سارکوپتس اسکابی که بیماری گال را ایجاد میکند و دمودکس را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
گال یک نوع بیماری پوستی خارشی است که توسط کنهای ریز و حفره دار به نام سارکوپتس اسکابی ایجاد میشود. خارش در ناحیهای ایجاد میشود که پوست توسط کنه سوراخ شده است. این خارش اغلب در زمان شب شدیدتر است.
گال یک بیماری مسری است و از طریق تماس فیزیکی در بین افراد خانواده، مدرسه، خانهی سالمندان، و زندان به راحتی گسترش پیدا میکند. به همین دلیل، پزشک درمان را برای تمام افراد خانواده و گروههای مرتبط با فرد آلوده توصیه میکند.
– خارش شدید، به خصوص در شب.
– وجود شیارهای حفره دار و نامنظم که شبیه به رشته تاول یا برجستگیهای ریز روی پوست هستند و اغلب در نواحی پوستی با خطوط قرار میگیرند. میتوان گفت که هر قسمتی از بدن بزرگسالان و کودکان ممکن است درگیر این بیماری شود، اما مکانهای شایعتر عبارتند از:
– بین انگشتان
– زیر بغل
– قسمت داخلی مچ دست
– در آرنج داخلی
– در کف پا
– اطراف سینه
– روی باسن
– روی زانو
مکانهایی که پوست کودکان و نوزادان در آنها معمولاً درگیر میشود، عبارتند از:
– پوست سر
– کف دست
– کف پا
اگر سابقهی ابتلاء به گال داشته باشید، علائم و نشانههای آن پس از چند روز از قرار گرفتن در معرض این بیماری به سرعت ظاهر میشوند.
اگر سابقهی ابتلاء به گال را نداشته باشید، ممکن است طول بکشد تا علائم و نشانههای آن ظاهر شوند، حدود شش هفته طول میکشد. همچنین، شما ممکن است هیچ علامتی نداشته باشید، اما هنوز در حال انتقال گال به افرادی که با آنها در تماس هستید، باشید.
اندازه این کنهی هشت پا که باعث ایجاد گال در انسان میشود، بسیار ریز و میکروسکوپی است. این کنه در ابتدا یک حفره را زیر پوست ایجاد میکند و در آن تونلی را میسازد تا در آن تخم گذاری کند. پس از بیرون آمدن لاروهای کنه از تخمها، آنها به سطح پوست میآیند، رشد میکنند و میتوانند به نواحی مختلفی از پوست بیمار و افراد دیگر منتقل شوند.
خارش گال به دلیل واکنش آلرژیک بدن به کنهها، تخمها و مواد زائد آنها ایجاد میشود. تماس نزدیک فیزیکی و حتی استفاده از لباس، ملافه و حوله فرد مبتلا میتواند باعث انتقال کنهها و بیماری گال شود.
حیوانات و انسانها هر دو تحت تأثیر گونههای خاصی از کنهها قرار میگیرند. هر گونه کنه، نوع خاصی از میزبان را ترجیح میدهد و مدت زمان طولانی را با آن میزبان ترجیحی خود سپری نمیکند.
انسان ممکن است در اثر تماس با کنه گال حیوانی، به طور موقت به واکنش پوستی دچار شود، اما ابتلا به گال انسانی تنها از طریق انتقال از انسان به انسان امکان پذیر است.
درمان گال تنها با از بین بردن منبع آلودگی امکان پذیر است. برای این منظور، می توان از هزاران نوع کرم و لوسیون موجود استفاده کرد.
پزشک ممکن است شما را به خواسته کرم ها و لوسیون ها را به صورت کامل بر روی تمام بدنتان، از گردن تا پایین، بلافاصله بپوشانید و آن را به مدت 8 تا 10 ساعت بر روی پوست نگه دارید. در برخی موارد، ممکن است نیاز به درمان در دو مرحله باشد و در صورت ظهور لانه ها و ضایعات جدید، لازم است درمان را از ابتدا تکرار کنید.
درمان گال گاهی چالش های زیادی را به همراه دارد و حتی با استفاده از داروهای موضعی و کامل کردن دوره درمان، ممکن است شخص موفق به بهبودی از این بیماری نشود. در صورت مشاهده هرگونه علامتی از وجود این بیماری، بهتر است از ابتدا به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. دکتر نابت تاجمیر ریاحی، تخصص پوست و مو را برای سال ها مورد تحقیق و مطالعه قرار داده و یکی از پزشکان ماهر در درمان بیماری های پوستی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری گال و روش های درمان آن، می توانید به وبسایت ایشان مراجعه کنید.
بعضی از کرم های درمانی و کاربردی برای این بیماری عبارتند از:
– کرم پرمترین: این کرم یک کرم موضعی است که شامل مواد شیمیایی است. این مواد شیمیایی کنه های گال و تخم های آنها را از بین می برد. این کرم برای همه افراد شامل بزرگسالان، کودکان، نوزادان و زنان باردار بدون خطر استفاده می شود.
– ایورمکتین (استرومکتول): استرومکتول یک داروی خوراکی است. این دارو معمولاً برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، افرادی که گال پوستی دارند یا افرادی که حساسیت به کرم و لوسیون دارند تجویز می شود. استرومکتول برای زنان باردار یا شیرده و کودکانی که وزن آنها کمتر از 33 پوند (15 کیلوگرم) است، توصیه نمی شود.
– کرم کروتامیتون (یوراک، کروتان): این دارو به صورت کرم یا لوسیون در دسترس است. دستور استفاده از این کرم، به صورت روزانه در دو روز متوالی است. ایمنی این دارو برای کودکان، زنان باردار و افراد بالای 65 سال تایید نشده است. گزارش شده است که در برخی موارد استفاده مکرر از این دارو با شکست در درمان همراه بوده است.
کنه دمودکس فولیکولوروم، یک نوع انگل است که بر روی انسان زندگی میکند. بطور کلی، این کنهها بیضرر هستند و مشکل خاصی ایجاد نمیکنند. با این حال، برخی از انواع کنههای دمودکس فولیکولوروم ممکن است علائم و مشکلات پوستی را ایجاد کنند.
کنه دمودکس فولیکولوروم در فولیکولهای مو و مناطق اطراف آن زندگی میکند و از سلولهای مرده پوست، روغنها و هورمونهای تجمیع یافته تغذیه میکند. همچنین، ممکن است این کنهها در صورت و مناطق پلکها و مژهها نیز زندگی کنند.
شامل خشکی، خارش، گر گرفتگی، لکههای شبیه به آکنه، سرخی، زبری پوست و قرمزی چشم میشوند. در بسیاری از موارد، علائم ناشی از کنه دمودکس فولیکولوروم به اشتباه با خشکی شدید پوست یا آکنه اشتباه گرفته میشود.
کنه دمودکس فولیکولوروم بیشتر در ناحیه صورت قابل مشاهده است و به همین دلیل درمان آن ممکن است چالشبرانگیزتر باشد، زیرا پوست صورت نسبت به سایر نواحی بدن حساستر است. پزشک ممکن است در ابتدا درمان را با تجویز کرمهای کروتامیتون یا پرمترین آغاز کند.
این داروها مانند حشره کشهای موضعی عمل میکنند و میتوانند کنهها را از روی پوست از بین ببرند و تعداد آنها را کاهش دهند. همچنین، پزشک ممکن است مصرف داروی مترونیدازول که یک آنتیبیوتیک است، را نیز توصیه کند. به علاوه، برای تکمیل درمان، پزشک ممکن است محلول الکلی با غلظت بالا را بر روی پوست صورت تجویز کند.
با این روش، کنههای دمودکس فولیکولوروم به سطح پوست میرسند و با استفاده از داروهای موضعی میتوان کنههایی که به پوست منتقل شدهاند را از بین برد و بیماری را درمان کرد. برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، پزشک ممکن است مصرف ایورمکتین را توصیه کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0