حالت تهوع، یک نوع اختلال گوارشی است که ممکن است آزاردهنده باشد، به ویژه در صورت تکرار روزانه مانند حالت بارداری. در این مقاله، ما ۱۶ روش مفید برای رفع و پیشگیری از حالت تهوع برای شما آوردهایم: ۱. مصرف پودر سماق میتواند در درمان اختلالات گوارشی، مشکلات روده بزرگ، رفع حالت تهوع و بیاشتهایی
حالت تهوع، یک نوع اختلال گوارشی است که ممکن است آزاردهنده باشد، به ویژه در صورت تکرار روزانه مانند حالت بارداری.
۱. مصرف پودر سماق میتواند در درمان اختلالات گوارشی، مشکلات روده بزرگ، رفع حالت تهوع و بیاشتهایی مؤثر باشد.
۲. خوردن گوجهفرنگی میتواند برای تسکین حالت تهوع صبحگاهی در خانمهای باردار مفید باشد.
۳. زنجبیل میتواند در جلوگیری از حالت تهوع ناشی از جراحی و درمانهای شیمیایی، و همچنین تسکین حالت تهوع در دوران بارداری کمک کند. مطالعات نشان میدهد که مصرف یک گرم پودر زنجبیل میتواند به همان اندازه داروهای ضداضطراب در جلوگیری از حالت تهوع مؤثر باشد.
۴. هندوانه دارای خواص زیادی از جمله ضدتهوع و ضداستفراغ است، به خصوص برای افرادی که در تابستان از گرمازدگی رنج میبرند. نوشیدن آب هندوانه با اضافه کردن کمی گلاب نیز مفید است.
۵. شاتوت یکی از انواع توتها است و مدتهاست که از جوشانده برگ این میوه برای رفع حالت تهوع استفاده میشود.
۶. نعنا دارای خاصیت خنک کنندگی است و میتواند گرفتگی عضلات را تسکین دهد و درد را کاهش دهد. جلوگیری از درد معده و روده، ضداسهال، ضدتهوع، درد قاعدگی و سرفه از جمله اثرات عصاره این گیاه است.
۷. زرشک منقبض کننده طحال است و دارای اثر ضدتهوع است، اما استفاده زیاد از آن ممکن است منجر به اسهال و حتی فلج مرکز تنفسی شود. توصیه میشود روزانه ۳ گرم زرشک مصرف شود و مصرف زیاد آن ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند.
۸. نعناع فلفلی میتواند در مقابله با تهوع و استفراغ، مشکلات گوارشی و ناراحتی موثر باشد، به طوری که از ترش شدنمک معده جلوگیری میکند و برای هضم غذا و کاهش سکسکه مفید است.
9.آب لیمو خاصیت ضدتهوع دارد و میتواند برای درمان اسهال و یبوست مفید باشد.
10.گیلاس قویترین ضدعفونیکننده برای رودههاست. این میوه میتواند در درمان کمخونی، تصلب شرایین، خستگی، دیابت، نارسایی کبدی، آرتروز (درد و التهاب مفاصل)، نقرس و حالت تهوع کمک کند.
گوجهفرنگی برای تسکین حالت تهوع صبحگاهی در خانمهای باردار مفید است.
11.تمبر هندی مانند ملین عمل میکند و به عنوان پیشغذا و منبع آنتیاکسیدان استفاده میشود. خوردن آن به همراه غذا به هضم آن کمک میکند. همچنین، برای کاهش حالت تهوع نیز مفید است، بنابراین توصیه میشود آن را به غذا، به خصوص در رژیم غذایی افرادی که مشکلات گوارشی دارند، اضافه کنید.
12.در طب سنتی چین، از دارچین برای درمان سرماخوردگی، حالت تهوع، اسهال و گرفتگیهای قاعدگی استفاده میشود.
13.دمکشیدن پوست پرتقال باعث افزایش اشتها میشود، سیستم هضم را تقویت میکند و نفخ و حالت تهوع را کاهش میدهد. همچنین، بهبود گردش خون را تسهیل میکند. برای تهیه این دمکرده، حدود یک قاشق غذاخوری پوست پرتقال خردشده را در آب جوش بریزید و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را میل کنید.
14.رب انار برای بهبود بیاشتهایی، حالت تهوع، ضعف عمومی، تصفیه خون و میگرن بسیار مفید است.
15.میوه سنجد در طب سنتی ماهیت سرد و خشکی دارد و خاصیت ضدتهوع و صفرا دارد.
16.ویتامین ۶ یکی از ویتامینهای حلشدن در آب است که در رفع حالت تهوع موثر است. این ویتامین در غذاهایی مانند گردو، بادام زمینی، لوبیای سفید، نخود فرنگی، سویا، اسفناج، گوجهفرنگی، ذرت، گندم کامل، سبوس گندم، جگر، کله پاچه، گوشت گاو، میگو، بوقلمون، تخم مرغ، شیر، انویتامین 6 یکی از ویتامینهای حلشدن در آب است که در رفع حالت تهوع موثر است. این ویتامین در غذاهایی مانند گردو، بادام زمینی، لوبیای سفید، نخود فرنگی، سویا، اسفناج، گوجهفرنگی، ذرت، گندم کامل، سبوس گندم، جگر، کله پاچه، گوشت گاو، میگو، بوقلمون، تخم مرغ، شیر، انگور، طالبی، آناناس، سیب، پرتقال، گلابی و هلو یافت میشود.
مصرف زعفران بیش از حد ۵ گرم در یک وعده غذایی میتواند عوارضی مانند سرگیجه، کاهش ضربان قلب و حالت تهوع ایجاد کند. همچنین، در دوران بارداری، مصرف مقادیر زیاد زعفران ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد.
برخی افراد ممکن است حساسیت به پروتئین موجود در تخم مرغ داشته باشند و علائمی مانند سردرد، خارش پوست، حالت تهوع، استفراغ و درد معده را تجربه کنند.
استفاده از ظروف مسی با لایهای از فلز دیگر مانند قلع، فولاد ضد زنگ یا نیکل پوشانده شده میتواند جلوی ورود مس به غذا را بگیرد و اثرات نامطلوب افزایش غلظت مس در خون مانند حالت تهوع، استفراغ و اسهال را کاهش دهد.
چای سبز خواص بسیاری دارد، اما نباید مصرف زیاد آن را فراموش کنیم. چرا که حاوی کافئین است و مصرف بیش از حد آن میتواند منجر به تغییر حالت، بی خوابی، تپش قلب و حالت تهوع، اسهال، سردرد و کاهش اشتها شود.
رازیانه یک گیاه دارویی است که کاربردهای مختلفی دارد. تمام بخشهای مختلف این گیاه، از جمله دانهها، برگها و ریشهها، قابل استفاده به عنوان خوراک هستند. اما روغن دانه رازیانه سمی است و حتی مصرف کم آن میتواند باعث بروز جوشهای پوستی، مشکلات تنفسی و حالت تهوع شود.
– ۲۵ گرم زنجبیل
– ۵۰ گرم هل
– ۵ گرم نمک
روش تهیه و مقدار مصرف این دارو به شرح زیر است:
۱. یک قاشق غذاخوری از مخلوط فوق را که قبلاً زده شده، درون یک لیوان آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت دم کشیده میشود.
۲. سپس مخلوط را صاف کرده و دو تا سه بار در روز، یکبار به صورت یک فنجان، نیم ساعت بعد از غذا میتوانید مصرف کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0