مسمومیت غذایی، که به علتهای مختلفی ایجاد میشود، در واقع یک نوع التهاب معده و روده است که ناشی از مصرف غذاهای فاسد، سمی و آلوده به باکتری به وجود میآید. مسمومیت ناشی از شیر خشک، به خصوص در نوزادان، یک مشکل رایج است که بسیاری از کودکان را درگیر میکند. نوزاد در مدت زمان
مسمومیت غذایی، که به علتهای مختلفی ایجاد میشود، در واقع یک نوع التهاب معده و روده است که ناشی از مصرف غذاهای فاسد، سمی و آلوده به باکتری به وجود میآید. مسمومیت ناشی از شیر خشک، به خصوص در نوزادان، یک مشکل رایج است که بسیاری از کودکان را درگیر میکند.
نوزاد در مدت زمان 3 تا 24 ساعت پس از مصرف غذای مسموم، بر اساس نوع سم، علائمی مانند گرفتگی شکم، تب، استفراغ و اسهال شدید تجربه میکند. در غذاهای آلوده به باکتری، باکتریها سمهای خود را ترشح میکنند که بر روی پوشش داخلی روده تأثیر میگذارد و منجر به التهاب میشود. همچنین، انواع مختلفی از باکتریها وجود دارند که مسمومیت غذایی را ایجاد میکنند و بسیار پراکنده هستند.
بیرون ریختن آب دهان در نوزادان، به ویژه در نوزادان زیر یک سال، کاملاً طبیعی است. استفراغ نیاز به تلاش زیادی دارد زیرا از عمق معده بیرون میآید. یکی از نشانههایی که ممکن است به مسمومیت اشاره کند این است که نوزاد قبل از پرتاب استفراغ زور زده و به جای عقب نشستن، به جلو پرتاب میکند. این اتفاق به دلیل فشرده سازی عضلات معده در حین استفراغ رخ میدهد. همچنین، احتمال دارد که نوزاد شما در زمان استفراغ و پس از آن ناراحتتر به نظر برسد.
در مورد مسمومیت ناشی از شیر خشک برای نوزادان، علائمی که میتواند به آن اشاره کند، شامل تغییر ظاهر و بوی استفراغ است. این به دلیل مخلوط شدن شیر خشک با محتوای معده است و در نتیجه، ظاهر و بوی استفراغ متفاوت خواهد بود. اگر با وجود این علائم هنوز نمیتوانید تشخیص دهید که نوزادتان استفراغ کرده یا توف کرده است، میتوانید به علائم دیگری نظیر گریه کردن، نق زدن، قرمز شدن، خم شدن به عقب و غیره توجه کنید.
استفراغ شیر خشک ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می شود:
زمانی که کودک از شیشه شیر تغذیه میکند، به طور کلی راحتتر از زمانی است که از سینه به او شیر داده میشود. در نتیجه، احتمال بلعیدن بیش از حد غذا و مصرف بیش از حد غذایی وجود دارد. همچنین، سرعت خوردن شیر از شیشه شیر نسبت به خوردن شیر از سینه مادر بیشتر است. با توجه به این نکته و همچنین دسترسی آسانی به شیر خشک، احتمال وجود خواهد داشت که بهطور تصادفی بیشتر از نیاز فرزندتان به او شیر بدهید.
باید بدانید که شکم نوزادان بسیار کوچک است و یک کودک چهار تا پنج هفتهای حداکثر میتواند در هر بار تغذیه حدود ۱۱۸ سی سی شیر را با حجم کم مصرف کند. خوردن بیش از حد شیر خشک در یک نوبت شیر دهی میتواند معده فرزند را بیش از حد پر کند و باعث شود که شیر اضافی را از طریق استفراغ خارج کند.
بسیاری از نوزادان پس از هر بار شیر خوردن نیاز دارند که آروغ بزنند، زیرا در زمان خوردن شیر، هوا را بلعند. نهایتاً، این اتفاق برای نوزاد شما بیتفاوت است که از شیر مادر یا شیر خشک تغذیه کرده باشد، زیرا در هر صورت، هوا را به داخل معده خود میبلعد. انباشت بیش از حد هوا در معده میتواند باعث ناراحتی یا نفخ در فرزند شما شود و در نهایت منجر به استفراغ شدن او میشود.
نوزاد شما احتمالاً مانند بزرگسالان مبتلا به رفلاکس اسیدی، سوء هاضمه یا حتی بیماری رفلاکس معده به مری میشود. این اتفاق به دلیل عدم عادت معده و لولههای غذا به نگهداری شیر رخ میدهد. در نوزادان، شیر به سمت گلو و دهان حرکت میکند. در برخی موارد، شیردهی با حجم کمتر میتواند از رفلاکس در نوزاد جلوگیری کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0