مجله

تاریخ انتشار : یکشنبه 15 اکتبر 2023 - 7:25
332 بازدید
کد خبر : 681

انسولین یکی از مهمترین هورمون های ضروری برای تداوم زندگی انسان است که در زندگی روزمره باید غذاهایی که باعث ترشح انسولین میشود را بشناسید و مصرف کنید. هورمون انسولین توسط سلول های بتای پانکراس یا لوزالمعده تولید می گردد. عدم پاسخ بدن به انسولین و یا عدم توانایی سلول ها در تولید این هورمون

غذاهایی که باعث ترشح انسولین میشود

انسولین یکی از مهمترین هورمون های ضروری برای تداوم زندگی انسان است که در زندگی روزمره باید غذاهایی که باعث ترشح انسولین میشود را بشناسید و مصرف کنید. هورمون انسولین توسط سلول های بتای پانکراس یا لوزالمعده تولید می گردد. عدم پاسخ بدن به انسولین و یا عدم توانایی سلول ها در تولید این هورمون باعث بروز مشکلات جدی و بیماری های خیلی خطرناکی در فرد خواهد شد. بسیار از مواد غذایی طبیعی مانند سیر، کلم بروکلی، اسفناج، زردچوبه، انگور قرمز و سیب زمینی شیرین و … انسولین ساز طبیعی محسوب می شوند و مبتلایان به دیابت می توانند برای دریافت انسولین از آنها استفاده داشته باشند.

عوارض ترشح زیاد انسولین در بدن

گفته شد که انسولین مهمترین هورمون برای تداوم زندگی بشر است اما به شرطی که سلول های پانکراس و لوزالمعده این هورمون را به میزان موردنیاز بدن ترشح کنند. ترشح زیاد انسولین در بدن ممکن است سلامت فرد را به خطر بیندازد. مصرف بیش از اندازه انسولین موجب افت سطح قند خون می شود که در این حالت ممکن است مشکلاتی مانند تشنج و بیهوشی به وجود آید. از طرفی هم باید دانست که قند خون پایین سبب هیپوگلیسمی در افراد می شود. نارسایی کلیه هم یکی دیگر از عوارض انسولین زیاد می باشد. سرگیجه و تعریق هم در افرادی که انسولین با دوز بالا استفاده می کنند نیز دیده شده است.

عفونت و رشد مو در محل تزریق انسولین به بدن هم از عوارض مهم این هورمون محسوب می شوند. افراد مبتلا به دیابت شیرین باید همواره از هورمون انسولین استفاده داشته باشند تا بیماری آنها با کنترل سطح گلوکز خون شدت پیدا نکند اما همانطور که بیان شد ترشح بسیار زیاد این هورمون در بدن می‌ تواند باعث بروز عوارض بسیار جدی شود. با وجود عوارضی که این هورمون می تواند در پی داشته باشد افراد باید همیشه میزان قابل توجهی از آن را با توصیه پزشک تزریق کنند زیرا تنها در این صورت برای سلامتی و تندرستی آنها مشکلی به وجود نخواهد آمد.

عوارض ترشح زیاد انسولین در بدن

غذاهایی که باعث ترشح انسولین میشود

خوشبختانه بیماران دیابتی برای کنترل بیماری خود علاوه بر تزریق انسولین می توانند از بسیاری از میوه های انسولین ساز نیز استفاده خوراکی داشته باشند. انار جزو میوه های انسولین ساز است و با مصرف آن خطر دیابت به کمک آنتی اکسیدان های فنولیک به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می کند. هندوانه هم برای ترشح انسولین در بدن مفید است و قند این میوه خوشمزه به هیچ عنوان برای دیابتی ها مضر و خطرناک نیست. آلو سیاه با کنترل تجزیه و تبدیل کربوهیدارت ها به قند خون به بیماران کمک کرده و سبب تولید انسولین هم می شود.

میوه گلابی هم در زمینه تولید انسولین کمک زیادی به افراد کرده و بهتر است حداقل روزانه یک عدد گلابی استفاده شود. توت فرنگی جزو میوه هایی است که در ترکیب آنها آنتی اکسیدان و ویتامین و فیبر به میزان زیادی وجود دارد و باعث ثابت ماندن سطح قند خون و تولید انسولین در بدن می شود. مبتلایان به دیابت به هیچ عنوان مصرف میوه آووکادو را فراموش نکنند زیرا این میوه بخاطر سرشار بودن از املاح معدنی و ویتامین های ضروری انسولین موردنیاز برای بدن آنها را تامین می کند.

از دیگر میوه هایی که به تولید انسولین در بدن کمک می کنند باید به کیوی، سیب و پرتقال و گریپ فروت اشاره کرد. وجود میوه ها و غذاهای طبیعی انسولین ساز به افراد کمک کرده که خیلی راحت این هورمون را دریافت کنند. همانطور که می دانید مشکلات کمبود داروی انسولین امروزه خیلی اذیت کننده است و ممکن است در برخی از نقاط اصلا این دارو در دسترس نباشد پس بهتر است از وجود منابع غذایی طبیعی نهایت استفاده را داشته باشید.

راههای افزایش ترشح انسولین

برای افزایش ترشح انسولین در بدن افراد بهتر است در ابتدا سبک زندگی خود را تغییر دهند. استفاده از مواد و روش هایی که باعث واکنش به ترشح انسولین می شود بهترین راهکار برای افزایش انسولین است. معمولا افرادی که درگیر بیماری دیابت هستند به میزان بیشتری نیازمند انسولین هستند. انجام تمرینات ورزشی مانند پیاده روی و تمرینات ایروبیک در این زمینه خیلی موثر است. استفاده از مواد غذایی و میوه های انسولین ساز هم یکی دیگر از روش های ترشح انسولین زیاد است.

همچنین باید دانست که قرار گرفتن در دماهای خنک نیز ایده مهم و موثری است که در این حالت دمای بدن افراد در سطح پایین تری نگه داشته می شود و این ترشح انسولین را افزایش می دهد. تزریق داروی انسولین نیز از پر استفاده ترین روش های افزایش انسولین در بدن است که در این راستا داروهای زیادی وجود دارد که می توان با مشورت پزشک از آنها استفاده کرد.

مقاومت به انسولین چیست؟

زمانی که در بدن یک فرد مقدار ترشح انسولین بیشتر از حد طبیعی باشد مقاومت به آن رخ می دهد. در صورت مقاومت بدن به انسولین احتمال مبتلا شدن به دیابت و بیماری های قلبی و فشار خون بالا افزایش پیدا می کند. برخی از عواملی که موجب مقاومت به انسولین می شوند می توان به عوامل ژنتیکی، افزایش سن، کم تحرکی و چاقی اشاره کرد که هر کدام از آنها تا حد بالایی در بروز این مشکل تاثیر گذار هستند. برای رفع مقاومت به انسولین راهکارهای متنوعی وجود دارد و مهمترین آنها تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی است و البته در این راستا مشورت پزشک بهترین و موثرترین راهکار خواهد بود.

حساسیت به انسولین چیست؟

حساسیت به انسولین چیست؟

زمانی که سلول ها به ترشح انسولین در بدن واکنش نشان می دهند به آن حساسیت به انسولین می گویند که در این حالت از بیماری دیابت نوع دو تا حد زیادی پیشگیری به عمل می آید. البته کنترل قند خون و پیشگیری از چاقی و بیماری های قلبی نیز از دیگر فواید حساسیت به انسولین محسوب می شوند. از نظر متخصصین فرایند حساسیت به انسولین مفید تلقی شده است ولی در عوض مقاومت به آن می تواند خطرناک باشد.

گیرنده های سلول های دریافت کننده انسولین به بدن به راحتی آن را شناسایی کرده و باعث جذب آن می شوند. انسولین از هورمون های حیاتی به شمار می آید و هر چه میزان حساسیت سلول ها به آن بیشتر باشد بهتر است و این حالت بیانگر تندرستی افراد و در امان بودن آنها از برخی از امراض جدی می باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

7 + سیزده =