مجله

تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 آوریل 2024 - 19:49
107 بازدید
کد خبر : 2409

شیردهی ممکن است زخم‌هایی در پستانک ایجاد کند، اما ترک خوردن و خونریزی از عوارض جانبی شیردهی به حساب نمی‌آیند. درد در این ناحیه ممکن است نشانه‌ای از خطر برای سلامتی مادر باشد. حضور خون در این منطقه بدن بدون درد ممکن است دیده شود. ترشحات خونی از پستان در هفته اول شیردهی، به دلیل

درمان ترک سینه بعد از شیردهی

شیردهی ممکن است زخم‌هایی در پستانک ایجاد کند، اما ترک خوردن و خونریزی از عوارض جانبی شیردهی به حساب نمی‌آیند. درد در این ناحیه ممکن است نشانه‌ای از خطر برای سلامتی مادر باشد. حضور خون در این منطقه بدن بدون درد ممکن است دیده شود. ترشحات خونی از پستان در هفته اول شیردهی، به دلیل افزایش جریان خون در پستان، رخ می‌دهد. در این مدت، بافت تولید شیر در حال رشد است. این وضعیت بی‌ضرر است و به طور خودبخود پس از چند روز بدون نیاز به درمان بهبود می‌یابد.

۱- عوامل بروز ناراحتی:

مهم‌ترین علت خونریزی و ترک پستانک، موقعیت نادرست کودک در زمان شیردهی است که همچنین درد شدیدی را نیز ایجاد می‌کند. تمرین کردن روش صحیح شیردهی می‌تواند این مشکل را حل کند. گاهی اوقات تنها یک تغییر کوچک در این شرایط، تفاوت قابل توجهی ایجاد می‌کند. اگر کودک شما دندان‌هایی دارد، می‌تواند ترک پستانک و درد عمیق در زمان شیردهی را ایجاد کند.

دندان‌ها عفونت قارچی دهانی هستند که در نتیجه رشد قارچ‌ها در بدن و گسترش ناقابل کنترل آنها ایجاد می‌شود. خونریزی و ترک پستانک همچنین می‌تواند به دلیل خشکی شدید پوست یا اگزما رخ دهد. همچنین ممکن است به دلیل هوای خشک، مواد شوینده باقی‌مانده روی لباس، کرم یا لوسیون، صابون حمام یا محصولات ضد باکتری، پودر، اسپری مو، دئودورانت، ادکلن و عطر در قسمت سینه و نوک پستان ظاهر شود. روش اشتباه پمپاژ (مکش) شیر از پستان نیز می‌تواند به پستانک آسیب برساند. مکش شدید ناشی از پمپاژ پستان، در برخی از زنان خونریزی زیرجلدی را ایجاد می‌کند.

۲- روش درمان:

۱) موقعیت کودک در زمان شیردهی را بررسی کنید، زیرا این عامل مهمترین علت ایجاد مشکل است. کودک باید به‌طور دقیق در جلوی پستانک (شکم به شکم با مشیردهی ممکن است باعث ایجاد زخم و ترک در پستانک شود. اما ترک خوردن و خونریزی از عوارض جانبی شیردهی نیستند. درد در این ناحیه می‌تواند نشانه‌ای از خطر برای سلامتی مادر باشد. دیدن خون در این قسمت از بدن بدون درد اتفاق می‌افتد. ترشح خون از پستان در هفته اول شیردهی ممکن است به دلیل افزایش جریان خون در پستان رخ دهد. در این مدت، بافتی که شیر تولید می‌کند، در حال رشد است. این شرایط بی‌ضرر هستند و پس از چند روز بدون نیاز به هیچ درمانی بهبود می‌یابند.

2) هر بار که به او شیر می‌دهید، موقعیت کودک را تغییر دهید. این کار باعث می‌شود که لثه‌های کودک به مناطق مختلف پستان فشار وارد کنند، نه فقط به یک نقطه خاص.

3) زمان شیردهی را افزایش دهید و فاصله بین آن‌ها را کوتاه کنید. به خاطر داشته باشید که هرچه فاصله بین تغذیه‌ها بیشتر باشد، کودک گرسنه‌تر خواهد شد و به شدت‌تر شیر می‌خورد.

4) بعد از هر بار تغذیه، مقدار کمی شیر را روی نوک پستان بمالید و رها کنید. این کار به ترمیم و بهبود نوک پستان کمک می‌کند.

5) از صابون، الکل، لوسیون و ادکلن در نوک سینه استفاده نکنید. استفاده از آب برای پاکسازی سینه کافی است.

6) در صورت بروز درد شدید در نوک پستان، می‌توانید از مسکن‌های ضعیف مانند استامینوفن یا ایبوپروفن (30 دقیقه قبل از شیردهی) استفاده کنید.

7) در صورت بروز ترک‌های عمیق و دردناک، می‌توانید از روغن لانولین (برای مادران شیرده) استفاده کنید. مقدار کمی از این پماد را روی نوک سینه بمالید. قبل از شیردهی نیازی به پاکسازی سینه نیست. اگر با این روش‌ها زخم نوک پستان بهبود نیابد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است باکتری‌ها به این ناحیه حمله کرده و باعث تورم پستان شده باشند.

آیا این وضعیت بر روی نوزاد تاثیر می‌گذارد؟

اصولاً، کودک از این وضعیت ناراحت نمی‌شود. شیردهی همچنان ادامه دارد، اما ممکن است دردناک باشد. همچنین، خون موجود در شیر برای نوزاد خطری ندارد. اما نکته مهم این است که شیردهی باید با رضایت و به روشی دلپذیر برای هر دوی مادر و کودک انجام شود.

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × پنج =