اهمیت شیر مادر در تغذیه کودکان و تأثیر آن بر سیستم هضمی آنها بسیار بزرگ است. مادران در دوران شیردهی باید غذاهایی را مصرف کنند که تأثیر مثبتی بر شیر دارند و از غذاهایی که تأثیر منفی دارند، پرهیز کنند. این موضوع یکی از موضوعاتی است که زنان شیرده علاقهمند به آن هستند و میخواهند
اهمیت شیر مادر در تغذیه کودکان و تأثیر آن بر سیستم هضمی آنها بسیار بزرگ است. مادران در دوران شیردهی باید غذاهایی را مصرف کنند که تأثیر مثبتی بر شیر دارند و از غذاهایی که تأثیر منفی دارند، پرهیز کنند. این موضوع یکی از موضوعاتی است که زنان شیرده علاقهمند به آن هستند و میخواهند از غزاله زمانی، که تخصص در زمینه تغذیه دارد، توضیح بگیرند. در ادامه میخوانید:
در دوران شیردهی، مصرف آب و مایعات برای جبران آبی که در این دوران از بدن مادر سر میرود، بسیار ضروری است. بنابراین، توصیه میشود در طول روز 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. نوشیدن مایعات دیگر مانند آب میوه، به ویژه میوههایی مانند طالبی و هندوانه، همچنین بسیار موثر است. مایعات دیگری مانند آب لیمو، دوغ و آب لیمو نیز میتوانند به بدن کمک کنند. همچنین، میتوانید از سبزیجات پرآب مانند گوجهفرنگی، خیار و کاهو که درصد بالایی آب دارند، برای تأمین مایعات بدن استفاده کنید. البته، این ممکن است برخی مشکلات را ایجاد کند.
بعضی از میوهها و سبزیجات میتوانند باعث نفخ شده و این مواد هنگام مصرف توسط مادر وارد شیر میشوند. این ویژگیها در دوران شیردهی تحت تأثیر شیردهی قرار میگیرد و ممکن است باعث نفخ شکم کودک شود. البته، این مورد برای نوزادان مختلف متفاوت است و همه آنها به غذای یکسان با واکنش یکسان پاسخ نمیدهند. بنابراین، بهترین راه برای مادران، کشف اینکه کودکانشان به چه غذاهایی حساسیت نشان میدهند و با خوردن شیر نفخ و دل درد میشوند، از طریق آزمایش و خطا است.
بعضی از مواد غذایی میتوانند باعث افزایش مقدار شیر مادر شوند. مصرف ماهی در دوران شیردهی بسیار سودمند است زیرا ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 است که برای رشد و توسعه عصبی کودکان بسیار مهم است. همچنین، میوههای خشک مانند بادام، پسته و گردو نیز میتوانند به تولید شیر بیشتر کمک کنند. یک دیگر از مواد غذایی مفید در دوران شیردهی، حبوبات مانند لوبیا، نخود و عدس است که حاوی پروتئین، فیبر و مواد مغذی دیگر هستند.
مصرف غذاهای سنگین و چرب میتواند منجر به سختی هضم و نفخ شود و ممکن است به کودکان از طریق شیر منتقل شود. همچنین، مصرف غذاهای حاوی ادویههای قوی و تند نیز میتواند باعث تغییر طعم شیر شود و کودک را ناخوشایند کند. بنابراین، توصیه میشود از غذاهای سنگین، چرب و حاوی ادویههای قوی پرهیز کنید.
هنگامی که شروع به تغذیه مکمل میکنید و غذاهای جدید را به رژیم غذایی کودکتان اضافه میکنید، بهتر است آنها را به تدریج معرفی کنید. این به کودک اجازه میدهد تا با طعمها و ساختارهای جدید آشنا شود و همچنین به شما امکان میدهد بررسی کنید که آیا کودک به غذاهای خاصی حساسیت نشان میدهد یا نه. در ضمن، توصیه میشود در مورد مصرف موادی مانند آجیل، میوههای خشک یا ماهی خشک مشورت کنید. این مواد ممکن است حاوی نمک زیادی باشند که برای کودکان کوچک ضرر دارد.
در نهایت، باید توجه داشته باشید که هر فرد و هر کودک ممکن است به طور متفاوت به غذاها و تغذیه واکنش نشان دهد. بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا رژیم غذایی مناسبی را برای شما و کودکتان تعیین کنند.
بعضی از غذاها میتوانند مقدار شیر مادر را افزایش دهند. محصولات لبنی مانند شیر، ماست و دوغ میتوانند به تولید شیر بیشتر کمک کنند. هرچند که تأثیر هندوانه، هویج، کلم، کاهو، اسفناج، زنجبیل، مالت، رازیانه، کنف و سیب زمینی بر مقدار شیر مادر هنوز به طور علمی قطعی اثبات نشده است، اما مصرف آنها در دوران شیردهی توصیه میشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0