مجله

تاریخ انتشار : یکشنبه 10 دسامبر 2023 - 4:51
189 بازدید
کد خبر : 1233

جنس تمامی ایمپلنت‌های دندانی در سراسر جهان از تیتانیوم بوده و دلیل آن سازگاری بالای این عنصر با بافت استخوان فک می باشد. اما تفاوت در نوع ایمپلنت‌هایی که دندانپزشکان توصیه می‌کنند و اختلاف در هزینه‌های آن‌ها، به شرکت‌های تولیدکننده این ایمپلنت‌ها بستگی دارد. در دندانپزشکی نیز مانند سایر علوم پزشکی، اصول تئوریک ثابت هستند.

تفاوت ایمپلنت ایرانی و خارجی

جنس تمامی ایمپلنت‌های دندانی در سراسر جهان از تیتانیوم بوده و دلیل آن سازگاری بالای این عنصر با بافت استخوان فک می باشد. اما تفاوت در نوع ایمپلنت‌هایی که دندانپزشکان توصیه می‌کنند و اختلاف در هزینه‌های آن‌ها، به شرکت‌های تولیدکننده این ایمپلنت‌ها بستگی دارد. در دندانپزشکی نیز مانند سایر علوم پزشکی، اصول تئوریک ثابت هستند. اما تکنیک‌ها و متریال‌ها دائما” در حال پیشرفت و تغییر هستند و دندانپزشکان را به سمت روش‌های درمانی جدید حرکت می دهند.

اگر بخواهیم مثالی ساده بزنیم، شرکت‌های تولیدکننده ایمپلنت مانند شرکت‌های تولیدکننده خودرو هستند. یعنی نوع کیفیت و عملکرد محصولات آن‌هاست که با یکدیگر متفاوت است. در تفاوت ایمپلنت ایرانی و خارجی نیز همین قانون وجود دارد. تفاوت ایمپلنت ایرانی و خارجی در کیفیت، عملکرد و قیمت آن هاست.

ایمپلنت ایرانی

در سال‌های اخیر، با پیشرفت تکنولوژی و افزایش آگاهی مردم در مورد اهمیت سلامت دهان و دندان، استفاده از ایمپلنت‌های دندانی نیز رواج بیشتری پیدا کرده است. ایمپلنت‌های دندانی، پایه‌های فلزی کوچکی هستند که در استخوان فک کاشته می‌شوند و سپس دندان مصنوعی روی آن‌ها قرار می‌گیرد. ایمپلنت‌های دندانی در سراسر جهان از جنس تیتانیوم ساخته می‌شوند. دلیل این امر، سازگاری بالای این عنصر با بافت استخوان فک است. در حال حاضر، حدود ۶۰ کشور در جهان تکنولوژی ساخت ایمپلنت‌های دندانی را به دست آورده‌اند که ایران نیز یکی از آن‌ها است.

شرکت‌های تولیدکننده ایمپلنت‌های دندانی ایرانی، همواره در تلاش هستند تا کیفیت و کارایی محصولات خود را با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌های ساخت و مواد اولیه مرغوب افزایش دهند. با وجود این، برخی از متخصصان معتقدند که ایمپلنت‌های ایرانی هنوز با محدودیت‌هایی از لحاظ سازگاری با شرایط فیزیکی بیماران مختلف و وضعیت دهان و دندان آن‌ها مواجه هستند. این محدودیت‌ها می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تفاوت‌های آناتومی فک و دهان افراد مختلف
  • شرایط سلامتی بیمار
  • میزان استخوان فک در محل کاشت ایمپلنت

به همین دلیل، بهتر است شرکت‌های تولیدکننده ایمپلنت‌های دندانی ایرانی، در تولید محصولات خود به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند. البته، ایمپلنت‌های ایرانی با رعایت الزامات FDA شامل داشتن کیفیت قابل قبول و دوام و طول عمر مناسب، توانسته‌اند تاییدیه سازمان غذا و دارو را دریافت نمایند. تاکنون سه شرکت ایرانی توانسته‌اند با تکیه بر تکنولوژی‌های جدید طبق استانداردهای بین‌المللی با استفاده از تجهیزاتی با دقت بالا و کیفیت قابل قبول، ایمپلنت‌های دندانی ایرانی تولید کنند.

در مجموع، می‌توان گفت که ایمپلنت‌های دندانی ایرانی از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند و می‌توانند گزینه مناسبی برای افرادی باشند که به دنبال درمان مقرون‌به‌صرفه‌ای برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته خود هستند.

ایمپلنت خارجی

ایمپلنت دندانی، یک پایه فلزی کوچک است که در استخوان فک کاشته می‌شود و سپس دندان مصنوعی روی آن قرار می‌گیرد. اجزای اصلی ایمپلنت دندانی عبارتند از:

  • فیکسچر: پایه ایمپلنت است که در استخوان فک کاشته می‌شود.
  • اباتمنت: قطعه‌ای است که فیکسچر را به تاج دندان مصنوعی متصل می‌کند.
  • تاج دندان مصنوعی: قسمتی از ایمپلنت است که شبیه دندان طبیعی است.

فیکسچر و اباتمنت معمولاً از جنس تیتانیوم یا زیرکنیا ساخته می‌شوند. تاج دندان مصنوعی نیز معمولاً از جنس سرامیک یا پرسلین است. مواد اولیه، تکنولوژی ساخت و جنس مورد استفاده در کارخانه سازنده، عواملی هستند که بر قیمت ایمپلنت دندانی تأثیر می‌گذارند. در حال حاضر، ایمپلنت‌های دندانی در سه سطح، درجه ۱، درجه ۲ و درجه ۳ در کلینیک‌ها به بیماران پیشنهاد می‌شوند. ایمپلنت‌های درجه ۱، از بهترین کیفیت و مواد اولیه ساخته شده‌اند و قیمت بالاتری دارند. ایمپلنت‌های درجه ۲ و درجه ۳، از کیفیت پایین‌تری برخوردار هستند و قیمت پایین‌تری دارند.

بدیهی است که کیفیت ایمپلنت‌های دندانی که در شرکت‌های سازنده مشهور دنیا مانند اشترومن یا زیمر تولید می‌شوند، بسیار بالاتر از کیفیت ایمپلنت‌های ایرانی است.

بهترین نوع ایمپلنت ایرانی و خارجی چیست؟

بهترین نوع ایمپلنت ایرانی و خارجی چیست؟

هنگام مراجعه به دندانپزشک برای کاشت ایمپلنت دندان، بیماران همواره به دنبال بهترین نوع ایمپلنت هستند. این حساسیت به دلیل قیمت بالای این درمان است.

میزان موفقیت درمان ایمپلنت دندان، همانند هر درمان پزشکی دیگری، به عوامل متعددی بستگی دارد که عبارتند از:

  • دانش و مهارت متخصص کاشت ایمپلنت دندان: متخصص کاشت ایمپلنت باید دانش و مهارت لازم برای انجام این جراحی را داشته باشد.
  • شرایط سلامت بیمار: شرایط سلامت بیمار، مانند بیماری‌های زمینه‌ای، می‌تواند بر موفقیت درمان ایمپلنت تأثیر بگذارد.
  • مراقبت‌های پس از درمان: مراقبت‌های پس از درمان نیز نقش مهمی در موفقیت درمان ایمپلنت دارد.
  • کیفیت جنس ایمپلنت: کیفیت جنس ایمپلنت نیز از عوامل مهمی است که بر موفقیت درمان تأثیر می‌گذارد.

بنابراین، علاوه بر تمرکز بر بهترین مارک ایمپلنت، باید تمام عوامل ذکر شده را نیز مهم دانست و مورد توجه قرار داد.

معروف ترین جنس ایمپلنت دندان کدام است؟

بیشتر ایمپلنت‌های دندانی، چه ایرانی و چه خارجی، از فلز تیتانیوم ساخته می‌شوند. تیتانیوم فلزی با کیفیت و سازگار با بدن انسان است که ویژگی‌های زیر را دارد:

  • مقاومت بالا در برابر پوسیدگی، اسید، ترکیبات نمک و اکسیژن
  • ضد مغناطیسی بودن
  • ایجاد نکردن واکنش‌های حساسیتی در بدن

مهم‌ترین دلیل استفاده از تیتانیوم در ایمپلنت دندان، سازگاری بالای آن با بدن انسان است. بدن انسان تیتانیوم را به عنوان یک جسم خارجی شناسایی نمی‌کند و آن را پس نمی‌زند.

تیتانیوم در سطح خود دارای سه لایه است:

  • لایه H-acid: این لایه، سطح تیتانیوم را صاف و صیقلی می‌کند.
  • لایه اسپری پلاسما: این لایه، سطح تیتانیوم را برای اتصال بهتر به استخوان آماده می‌کند.
  • لایه هیدروکسی آپاتیت: این لایه، از جنس ماده‌ای است که استخوان از آن ساخته می‌شود. این ماده در فرآیندی به نام اتصال زیستی به استخوان جوش می‌خورد.

اتصال زیستی، فرآیندی است که در آن یک ماده خارجی با بافت زنده بدن پیوند می‌خورد. در مورد ایمپلنت دندان، اتصال زیستی بین تیتانیوم و استخوان فک انجام می‌شود. این اتصال، سبب می‌شود که ایمپلنت دندان به‌طور محکم در استخوان فک قرار گیرد و از آن جدا نشود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × پنج =