مجله

تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 نوامبر 2023 - 8:22
200 بازدید
کد خبر : 827

اگر دهان کودک شما در نیمه شب در خواب کف بیاید و شما بخواهید او را از خواب بیدار کنید، نگران نباشید. این مسئله که دهان کودک در خواب کف می‌کند، برای بسیاری از والدین رخ داده و شاید اخیراً برای شما هم اتفاق افتاده باشد. در این مقاله، علت کف کردن دهان نوزاد در

thumb 880 696x392 compressed 1

اگر دهان کودک شما در نیمه شب در خواب کف بیاید و شما بخواهید او را از خواب بیدار کنید، نگران نباشید. این مسئله که دهان کودک در خواب کف می‌کند، برای بسیاری از والدین رخ داده و شاید اخیراً برای شما هم اتفاق افتاده باشد. در این مقاله، علت کف کردن دهان نوزاد در خواب بررسی می‌شود.

به دلایل متعددی می‌توان اشاره کرد که موجب کف کردن دهان نوزاد می‌شود. این اتفاق ممکن است فقط در حالت خواب رخ دهد؛ زمانی که نوزاد خواب است، ممکن است لحظاتی تنفس او قطع شود یا نفسش محبوس شود. در این حالت نگران نباشید، کودک را بلند کنید و در وضعیت آرام قرار دهید؛ بسته به وضعیت کودک، می‌توانید اقداماتی برای آرام کردن او انجام دهید.

اما حتماً قبل از هر اقدامی، پیشنهاد می‌کنم با پزشک کودک خود مشورت کنید زیرا خواندن این مقاله تنها جایگزین توصیه‌های یک پزشک متخصص برای کودک شما نیست.

دادن غذا به مقدار بیش از حد به کودک

یک نوزاد تازه متولد شده تنها می‌تواند یک یا دو اونس شیر را در هر بار تغذیه مصرف کند. اگر غذا به مقدار بیش از حد به کودک داده شود، ممکن است باعث ایجاد کف دهان نوزاد شود. این کف، یک راه برای خروج شیر بیش از حد از معده کودک است. همچنین، این کف ممکن است ناشی از بلعیدن بزاق در طول خواب نوزاد باشد و حباب‌های بزاقی که از دهان نوزاد خارج می‌شود، به شکل کف تشکیل می‌شوند.

تغذیه بیش از حد را نمی‌توان به طور دقیق اندازه‌گیری کرد، به ویژه اگر نوزاد با شیر مادر تغذیه شود. بنابراین، باید زمان تغذیه را بررسی و اندازه‌گیری کنید.

برای نوزادان کوچک، می‌توان زمان تغذیه با شیر مادر را برای هر سینه مادر به 10 دقیقه محدود کرد. اگر به نظر می‌رسد کودک هنوز گرسنه است، می‌توانید 15 دقیقه بعد به او مجدداً شیر بدهید. فقط مطمئن شوید که تغذیه نوزاد به آرامی انجام می‌شود.

اگر برای تغذیه نوزاد از بطری یا شیشه شیر استفاده می‌کنید، باید توجه کنید که بطری مناسب را انتخاب کنید. اگر سوراخ پستانک بطری خیلی بزرگ باشد، سرعت جریان شیر به سمت دهان نوزاد بسیار زیاد می‌شود و نوزاد مقدار بیشتری هوا نسبت به شیر دریافت می‌کند، که این می‌تواند منجر به ایجاد گاز در روده و کف دهان نوزاد شود.

آروغ زدن نوزاد

آروغ زدن برای نوزاد امری ضروری است. عدم آروغ نزدن یا تأخیر در آروغ کردن نوزاد پس از تغذیه می‌تواند منجر به ایجاد کف دهان نوزاد در هنگام خواب شود. روش‌های مختلفی برای آروغ زدن نوزاد وجود دارد، اما بهترین راه این است که صورت نوزاد را مقابل خود قرار داده و بدن او را به خودمان تکیه دهیم. سر نوزاد باید در راستای شانه‌های ما قرار گیرد و در حالی که شکم نوزاد را به سمت سینه خود فشار می‌دهیم، پشت نوزاد را ماساژ داده تا آروغ بزند.

شما همچنین می‌توانید کودک را بر روی شکم خوابانید، فشار بر شکم باعث خروج گاز می‌شود. همچنین، با حرکت زانوهای کودک، حرکات دوچرخه‌ای را تقلید کنید و پاها را بالا و پایین حرکت دهید تا شرایط آروغ زدن نوزاد فراهم شود.

 

مایع آمنیوتیک

گاهی اوقات، مایع آمنیوتیک در معده نوزادان تازه متولد شده باقی می‌ماند و نوزاد باید آن را از بدن خارج کند. یکی از روش‌های خارج کردن این مایع، آن را به سمت دهان نوزاد کشیده و آن را خارج کردن است. این وضعیت معمولاً در 2 تا 3 روز بعد از زایمان بهبود می‌یابد. در این حالت، شما باید مراقب نوزاد باشید و خودتان نیز آرام باشید.

رفلاکس

اگر کودک شما به علت رفلاکس اسید معده رنج می‌برد، احتمالاً مقدار بیشتری از حد معمول شیر مصرف کرده است و شیر هضم شده در حال برگشت به بالا است که با کف دهان کودک مشخص می‌شود. علاوه بر مراجعه به پزشک برای درمان این مشکل، یک پیشنهاد خانگی برای کاهش این مشکل وجود دارد. آن نیز این است که هنگام خواب، نوزاد را به یک سمت نگه دارید، زیرا خوابیدن در حالت تمام دراز بر روی پشت، احتمال رفلاکس را بیشتر می‌کند. همچنین، این حالت خوابیدن نوزاد به دلیل خطر خفه شدن با شیر، خطر بیشتری را ایجاد می‌کند.

خوابیدن بر روی یک تخت یا مکانی با شیب، یکی دیگر از روش‌های جلوگیری از کف کردن دهان نوزاد است. قرار گرفتن مناسب نوزاد به کودک کمک می‌کند تا رفلاکس اسید معده کاهش یابد و بازگشت شیر به دهان کودک کمتر شود.

 

عفونت

کف کردن دهان در هنگام خواب، یکی از علائم برونشیت و پنومونی است. کودک ممکن است به نظر مریض و خواب‌آلود و ناآرام بیاید و دمای بدن نوزاد افزایش یابد. ممکن است کودک سختی در تنفس کند یا از طریق دهان نفس بکشد. هرگونه علامت عفونت در نوزاد را جدی بگیرید و به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

 

نتیجه‌گیری

پرورش کودکان یک چالش استرس‌زا و بدون پاداش برای مادران است و نیازمند عمل هوشمندانه در این زمینه است. والدین ممکن است با مسائل مختلفی در مورد پرورش نوزاد خود روبرو شوند، از جمله کف کردن دهان نوزاد. این ممکن است به نظر وحشتناک بیاید، اما نگران نباشید و آرام باشید و با هوشیاری و شعور عمل کنید.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × 3 =