مجله

تاریخ انتشار : یکشنبه 21 آوریل 2024 - 9:19
165 بازدید
کد خبر : 2457

در دوران بارداری، میزان هورمون‌های جنسی زنانه به نام استروژن و پروژسترون در بدن زن باردار افزایش می‌یابد. این هورمون‌ها تأثیراتی بر روی لثه‌ها دارند و تغییراتی را ایجاد می‌کنند، که این تغییرات بیشتر توسط هورمون پروژسترون ایجاد می‌شود. التهاب لثه در دوران بارداری معمولاً از ماه دوم یا سوم شروع می‌شود و تا ماه

التهاب لثه در دوران بارداری

در دوران بارداری، میزان هورمون‌های جنسی زنانه به نام استروژن و پروژسترون در بدن زن باردار افزایش می‌یابد. این هورمون‌ها تأثیراتی بر روی لثه‌ها دارند و تغییراتی را ایجاد می‌کنند، که این تغییرات بیشتر توسط هورمون پروژسترون ایجاد می‌شود. التهاب لثه در دوران بارداری معمولاً از ماه دوم یا سوم شروع می‌شود و تا ماه هشتم ادامه دارد، و در ماه نهم کمی کاهش می‌یابد.

اگر خانم باردار به دلیل حالت تهوع کمتر از قبل از بارداری از مسواک و نخ دندان استفاده کند، میزان پلاک و رسوبات میکروبی دهانش بیشتر از قبل از بارداری خواهد بود. البته باید توجه داشت که اگر خانم قبل از بارداری مرتباً مسواک زدن و نخ دندان استفاده نمی‌کرد و در دهانش پلاک و رسوبات میکروبی تجمع داشت، التهاب لثه دارد، اما میزان و شدت آن کمتر است. پس از بارداری، التهاب لثه شدیدتر می‌شود و زن باردار ناگزیر متوجه آن می‌شود، بنابراین ممکن است به اشتباه فکر کند که این تغییرات ناشی از بارداری است.

در دوران بارداری، ترکیب رسوبات میکروبی دهان تغییر می‌کند و این تغییرات باعث می‌شود که لثه‌ها نسبت به قبل از بارداری با شدت بیشتری به وجود میکروب پاسخ دهند. بنابراین، برای جلوگیری از التهاب لثه باید به دهان خود بیشتر اهمیت دهید و آن را بهتر از قبل از بارداری نظافت کنید.

در واقع، التهاب لثه در دوران بارداری، همانند سایر زمان‌ها، به دلیل تجمع رسوبات میکروبی در دهان رخ می‌دهد و نه به دلیل بارداری. لازم به ذکر است که دو ماه پس از زایمان، میزان رسوبات میکروبی در دهان و شدت التهاب لثه به حالت قبل از بارداری بازمی‌گردد. اما پس از زایمان، تا زمانی که رسوبات میکروبی (پلاک و پلاک میکروبی) در دهان وجود داشته باشد، لثه‌ها به حالت سالم برنمی‌گردند و نیاز به تمیزدر دوران بارداری، میزان هورمون‌های جنسی زنانه به نام استروژن و پروژسترون در بدن زن باردار به طور منظم افزایش می‌یابد و در سه ماهه آخر بارداری، به حداکثر می‌رسد.

این هورمون‌ها تأثیراتی روی لثه‌ها دارند و تغییراتی ایجاد می‌کنند که بیشتر توسط هورمون پروژسترون ایجاد می‌شود. افزایش التهاب لثه در دوران بارداری معمولاً از ماه دوم یا سوم شروع می‌شود و تا ماه هشتم ادامه دارد و در ماه نهم کمی کاهش می‌یابد.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

18 − شش =