یکی از شایعترین مشکلات روانشناختی نوجوانان و جوانان افسردگی است؛ اختلالی که در صورت درمان نکردن، عملکرد اجتماعی، تحصیلی، شغلی و اجتماعی افراد را مختل میکند.
برخی از پژوهشگران اعتقاد دارند که نمیتوان چارچوب مشخص و واضحی برای افسردگی نوجوانی تعیین کرد زیرا افسردگی دوره نوجوانی عموماً تعدادی از علائم اختلالات دیگر را نیز با خود به همراه دارد. اما به طورکلی، افسردگی شامل علائم گوناگونی است که مهمترین آنها کاهش تمرکز و توجه، کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس، غمگینی، احساس ناکامی در مورد زندگی، آشفتگی در خواب، اشتها، تمرکز و انرژی، کاهش علاقه یا لذت نسبت به همۀ فعالیتهای روزمره و یا اغلب آنها، دیدگاه بدبینانه نسبت به آینده، احساس بیارزشی یا گناه بیمورد، افکار مکرر مرگ یا گرایش به خودکشی است.
برخی از علائم خاص افسردگی نوجوانی نیز عبارت از ضعف در مهارتهای اجتماعی، اضطراب اجتماعی و سطوح بالای اضطراب ناشی از سایر منابع استرسزا، عدم تمایل حتی برای شرکت در فعالیتهای خوشایند، بروز مشکلات و نارساییهای تحصیلی، مواجه شدن با اتفاقات تنشزا به طور مکرر، اختلالات رفتار و سلوکی و اختلالات تغذیهای به ویژه در دختران نوجوان، گرایش به برخی ناهنجاریهای اجتماعی و بعضاً استفاده از سیگار و… و فکر کردن در مورد خودکشی است.
بین علائم افسردگی بزرگسالی و افسردگی در دوره نوجوانی شباهت زیادی وجود دارد. براساس آخرین معیار راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات روانی انجمن روان پزشکی آمریکا، افسردگی اساسی دوره نوجوانی حداقل پنج نشانه از نشانههای زیر را شامل میشود:
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0